Deze ceremonie geschiedt in de vierde maand van de zwangerschap. Het is de bedoeling dat de maan in een mannelijke Nakshatra binnen glijdt zodat het kind de eigenschappen als de maan (schoonheid en kalmte) kan verkrijgen. Om het kind zo zuiver mogelijk te krijgen dient de moeder tijdens haar zwangerschap alleen aan goede en blijde gebeurtenissen te denken. De pooja is dan ook bedoeld om haar in een positieve atmosfeer te brengen en door middel van alle rituelen de Goden (Indradevta) en moeder in goede stemmingen te brengen zodat de moeder bij de bevalling een rein kind met reine gedachten ter wereld zal brengen. De vrouw in verwachting ontvangt geschenken als rijst en fruit van zeven gehuwde vrouwen. Dit noemen we ook wel het goodbharai. Kumkum is nodig om de vrouw te verblijden zodat haar blijdschap op het kind ook een positieve werking zal hebben.
Tijdens de zwangerschap ondergaat de vrouw stemmings-veranderingen. Bovendien groeit de vrouw ook in haar omvang. Het kind claimt ook zijn/haar ruimte wat voor de vrouw juist voor meer oncomfortabele situaties zorgt. Als de moeder haar kalmte en rust weet te bewaren dan zal het kind deze eigenschappen van nature van de moeder ontvangen en uitstralen.
Het is van essentieel belang dat de toekomstige moeder doorgaans positieve gedachten dient te hebben. Het hebben van een plaatje van Krishna als kind werkt dan ook stimulerend (eventueel foto’s van andere kinderen die ook rust en liefde uitstralen mag ook. Verstandig is het hebben van een plaatje van een neutraal kind die niemand toe anders behoort).
Gedurende de zon- en maansverduisteringen dient de vrouw geen wapens (messen, vorken of andere gereedschappen) te gebruiken. Ze dient geweld te vermijden. De rol van de man is de vrouw te helpen om haar gedachten rein te houden en vrij te houden van stress.